VII Concurs Relats Curts

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Facultat de Lletres
Inici:
Finalització:

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida organitza la setena edició del Concurs de Relats Curts, destinat a estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com a estudiants de 1r i 2n de batxillerat, Cicles Formatius i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El tema del concurs és LA NOSTÀLGIA. En el marc del 50è aniversari de la implantació de la titulació de Filologia Hispànica als estudis universitaris de Lleida, volem pensar en la nostàlgia com a temps, memòria i projecció cap al futur que tingui present les experiències del recorregut d'aquests cinquanta anys. La nostàlgia reforça el nostre sentiment de pertinença a un grup o a una cultura creant un vincle amb els que ens van antecedir. Així mateix, vivim immersos en l'era digital en què les noves tecnologies es fan servir sovint per reviure el passat, de la recreació de l'enfonsament del Titanic als filtres vintage de les càmeres dels nostres telèfons mòbils. Per a l'escriptura dels relats, convidem a pensar en la nostàlgia no només com a versió idealitzada del passat o recuperació d'un lloc, un temps, una vida; sinó també com a mirada retrospectiva que ens ajuda a construir un futur millor, com a mecanisme de defensa a la pèrdua de memòria de la nostra època de ritme accelerat i de realitat virtual, o com a relació sentimental amb el nostre temps que imaginem tindran les generacions futures.

La data límit pel lliurament dels textos és el 1 de març de 2022 i el lliurament dels premis tindrà lloc en el marc de la VII Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

Agenda