El professor Rafael Manuel Mérida rep el premi Museari Academia 2021

Descarregar Pdf

El professor del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica Rafael Manuel Mérida ha rebut el Premi Museari Academia 2021, per ser un “referente internacional del estudio de las disidencias sexuales, en reconocimiento a las propuestas de investigación en favor del conocimiento y el estudio de los colectivos LGTBIQ+”.

 

Els cursos i investigacions del professor Mérida aborden un ampli grup de temes i obres de les lletres hispàniques, com els relacionats amb les tradicions cortesanes cavalleresques. Entre les seves publicacions vinculades als estudis sobre dones destaquen les monografies El gran libro de las brujas (2004) i Damas, santas y pecadoras (2008) o una edició de Teresa de Jesús, Llevar el alma con suavidad (2006). Entre les seves aportacions als estudis de gènere i queer poden citar-se les antologies Sexualidades transgresoras (2002), Manifiestos gays, lesbianos y queer (2009), Minorías sexuales en España (2013), Els estudis lèsbics, gais, trans i queer. Una introducció pràctica (2021), així com l’assaig Transbarcelonas (2016).

 

El premi Museari va ser lliurat el 16 de juliol de 2021 a la Universidad de Valencia i va recòneixer també a Marina Sáez, Óscar Hernández Campano, Abel Azcona, Tatiana Casado de Staritzky, Alicia Ramos i Crónicas de la Diversidad.

 

En convocatòries anteriors, han estat premiats persones del món de la creació, la investigació i l'activisme, com, entre d'altres, Rampova, Ventura Pons, Tatiana Sentamans, Nazario Luque, Juan Vicente Aliaga o l'editorial Egales.

 

Notícia de la Facultat de Lletres de la UdL