Festival Internacional de Poesia

Lleida del 19 al 23 de novembre

Descarregar Pdf

El Festival Internacional de Poesia de Lleida neix d’una conseqüència i d’una herència. De la voluntat de fer de la ciutat l’epicentre, durant uns dies, de la poesia del moment i com a fruit, també, d’una terra fèrtil de poetes que s’ha mantingut dècada rere dècada fins a les noves generacions.

Enguany commemorem i festegem el Festival amb dues de les arrels més fermes que han donat les lletres lleidatanes: Manuel de Pedrolo i Maria-Mercè Marçal. Manllevant uns versos seus com a lema del festival (Sempre he estat un altre. No em reconec: sóc l’altra) en l’edició d’enguany hem volgut posar èmfasi en la qüestió de la identitat en la poesia. I durant cinc dies una gran quantitat de propostes d’allò més eclèctiques i de convidats vinguts de tot arreu passaran per la nostra ciutat per dir el present i celebrar el passat.

Volem fer-vos partíceps d’aquesta festa de la paraula i us convidem a gaudir d’aquests cinc dies on la nostra ciutat omplirà de poesia tots els seus racons.

Programa

 

Col·loqui entre Jaume Pont i Antònia Vicens

Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida a les 18h a l'aula de poesia Jordi Jové (entrada lliure i gratuïta)

Per primer cop a Lleida, tindrem l’oportunitat d’escoltar l’escriptora mallorquina Antònia Vicens Santanyí, (1941), Premio Nacional de Poesía 2018. Amb una llarguíssima trajectòria com a narradora, en els darrers anys ha començat a bastir una cada vegada més àmplia obra poètica, també reconeguda aquest any amb el premi Josep Maria Llompart-Cavall Verd de l’Associació d’escriptors en llengua catalana per Tots els cavalls (LaBreu, 2017).

L’acompanyarà el poeta lleidatà Jaume Pont (Lleida, 1947) amb qui mantindrà una conversa sobre la seva obra i el fet creatiu. Aquest acte és organitzat per l’Aula de poesia Jordi Jové de la Universitat de Lleida.

 

Amor i ràbia. Espectacle de poesia i música d’Emília Rovira Alegre i Pere Rovira

Teatre de l’Escorxador a les 18h. Sala 1 (entrada lliure i gratuïta)

Amor i ràbia és el fruit d’un intens període creatiu, durant el qual els poemes d’intimisme eròtic i els versos escrits sota l’impacte dels conflictes socials i polítics van sorgir amb una abrupta proximitat.

La música i les cançons, en canvi, s’uneixen suaument a aquesta poesia i en ressalten els motius més profunds amb una artística comprensió i una complicitat emocionant.