Visita dels estudiants del Grau de Filologia Hispànica al Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació

Descarregar Pdf

Un grup d’alumnes de Filologia Hispànica de la Universitat de Lleida, acompanyats pel professor Josep Antoni Clua van visitar el Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la UB. Durant la sessió, els alumnes van conèixer l’origen i característiques del fons, i els recursos d’informació disponibles a través del web del CRAI, però el cor de l’activitat eren els incunables. Concretament, vam fer una tria de vuit exemplars, que van despertar l’interès i l’admiració dels estudiants.

Tal vegada el que més els va colpir va ser el cèlebre Liber chronicarum o Crònica de Nuremberg, del metge i humanista Hartmann Schedel (Nuremberg : Anton Koberger, 1493): https://bit.ly/3JTRfSJ. D’aquesta monumental història de la humanitat destaquen els seus extraordinaris gravats – més de 1.800 - , de gran valor artístic, i va encuriosir especialment els alumnes lleidatans la inquietant escena de la vinguda de l’Anticrist.

Creiem que la sessió va resultar molt estimulant per als alumnes i esperem que a partir d’ara els puguem comptar com a usuaris del Fons Antic!

Recull de @craifonsantic