Aula de Poesia

 Descarregar Pdf

Aula de poesia Jordi Jové de la Universitat de Lleida

L’Aula de poesia de la UdL va iniciar la seva activitat l’any 1995 sota la direcció de Pere Rovira, escriptor i professor de literatura espanyola moderna i contemporània al Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida. L’any 2004 va ser rebatejada com a Aula de poesia Jordi Jové en memòria del poeta i professor del mateix Departament (Lleida, 1954-2003). Afavorir el coneixement de la poesia actual, donar veu als seus autors mitjançant lectures públiques comentades i difondre la seva obra són els principals objectius de l’Aula de poesia Jordi Jové, oberta a la comunitat universitària i a la societat en general.

L’Aula de poesia Jordi Jové, sota els auspicis del Vicerectorat d’Activitats Culturals i Projecció Universitària, organitza en periode acadèmic recitals de poesia a càrrec dels mateixos poetes, a cadascun dels quals dedica la publicació d’un recull de poemes en acurades edicions dins la col·lecció Versos. Fins al dia d’avui aquesta col·lecció de poesia ha tret d’estampa 46 títols en llibres de petit format, dels quals tres són dobles, un quàdruple i un commemoratiu en tapa dura, tant en català com en castellà.

En l'actualitat, dirigeix l’Aula de poesia Jordi Jové i la col·lecció Versos el Dr. Julián Acebrón, professor de literatura espanyola al Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida. Coordina les activitats de l’Aula el poeta i professor Amat Baró. L’objectiu és oferir, a la comunitat universitària i a totes les persones atretes per la literatura, un seguit d’activitats poètiques programades al llarg del curs, entre les quals destaquen recitals singulars a càrrec de poetes de les darreres generacions i la publicació dels respectius reculls poètics.

 

 

   Darrera modificació: