El Dr. Jaume Pont serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional i Kapodistríaca d'Atenes

Descarregar Pdf
JPONT-
Foto: María Fernández

El Dr. Jaume Pont Ibáñez, catedràtic de Literatura Espanyola Moderna i Contemporània del nostre departament, serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional i Kapodistríaca d'Atenes, el pròxim 29 de maig.

Jaume Pont Ibáñez ha estat professor de l’Estudi General de Lleida (UB) i de la Universitat de Lleida des del curs 1971-1972 fins avui, amb la categoria de Catedràtic d’Universitat des del curs 1991-1992.

És un poeta reconegut internacionalment. Ha publicat 9 llibres de poesia, a més de diversos poemes i plaquettes. Algunes de les seves poesies han estat recollides en 49 antologies de poesia contemporània.

La seva obra poètica ha estat objecte d’estudi crític en diverses publicacions de diferents especialistes: 7 llibres i uns 150 articles i capítols de llibre. Ha estat traduïda a 25 llengües: castellà, gallec, eusquera, occità, francès, portuguès, italià, cors, sard, romanès, anglès, alemany, polonès, noruec, rus, àrab, amazig, turc, persa, urdú, mandinga, wòlof, mandarí, japonès i quítxua.

El reconeixement de la seva obra s’evidencia també en els 6 premis literaris que ha obtingut: el “Prix International Virgile de Poésie” a la seva trajectòria poètica (París, 2012), el “Premi Carles Riba” 2006 (pel llibre Enlloc), el "Premi Nacional de la Crítica" 2001 (pel llibre LLibre de La Frontera), el "Premi de la Crítica Serra d' Or" de poesia per dues vegades (el 1997 pel llibre Vol de cendres i  l’any 1991 pel llibre Raó d'atzar), i el "Premi Vicent Andrés Estellés" 1982 (pel llibre Divan).