Edicions anteriors
Descarregar PdfVIII Setmana de les Lletres Hispàniques
La VIII Setmana de les Lletres Hispàniques es celebrarà els dies 18, 19 i 21 d'abril de 2023, en format presencial, a la Sala Víctor Siurana de l'Edifici del Rectorat de la UdL.
El programa de la VIII Setmana el pots consultar a l'enllaç que hi ha a sota.
VII Setmana de les Lletres Hispàniques
La VII Setmana de les Lletres Hispàniques es va celebrar els dies 26, 27 i 28 d'abri de 2022, en format presencial, a la Sala Víctor Siurana de l'Edifici del Rectorat de la UdL.
VI Setmana de les Lletres Hispàniques
La VI Setmana de les Lletres Hispàniques es va celebrar els dies 20, 21 i 22 d'abril de 2021.
Si estan interessats en veure les conferències poden accedir a cada una d'elles premen el títol.
El síndrome de Pandora en la ciencia ficción hispánica
Dra. Teresa López Pellisa
Universidad de Alcalá
G. A. Bécquer y el diálogo de las artes
Dr. Jesús Rubio Jiménez
Universidad de Zaragoza
El discurso político en Francia y en España: una mirada transversal
Sr. Gilbert Grellet
Escritor y periodista de la Agencia France-Press
El jardín y la biblioteca
Dr. Luis Alberto de Cuenca Prado
Poeta y filólogo. Real Academia de la Historia
V Setmana de les Lletres Hispàniques
La V Setmana de les Lletres Hispàniques es durà a terme els dies 10, 11 i 12 de novembre, comprèn un cicle de conferències virtuals i que és oberta a tothom.
Els enllaços de cada conferència els tenen al programa de l'activitat.
Drama, teatro y cine: tradición clásica en acción
Dr. Antonio Mª Martín Rodríguez
Universidad de las Palmas de Gran Canaria
"Antonio Machado. Los días azules". De literatura y cómic: fórmulas para narrar una historia
Sra. Cecília Hill
Redactora, correctora y guionista
IV Setmana de les lletres hispàniques
El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL organitza una nova edició de la Semana de las Letras Hispánicas.
La IV Semana de las Letras Hispánicas tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig al Saló Víctor Siurana i a la Sala d'Actes amb diferents activitats entre les 11.30 h. i les 14 h.
D'entre les diferents activitats que es duran a terme hi ha 4 conferències, una representació teatral i un coloqui relacionat amb els estudis després del grau, a més d'acollir el lliurament de premis del IV Concurso de Relatos Cortos.
La Setmana està oberta a tota la comunitat i les activitats són gratuïtes.
Per consultar les fotos premeu aqui
III Setmana de les lletres hispàniques
El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL ha organitzat una nova edició de la Semana de las Letras Hispánicas.
Aquesta III Semana de las Letras Hispánicas s'ha celebrat entre els dies 17, 18 i 19 d'abril amb diferents activitats entre les 11.30 h. i les 14
h. S’han ofert 4 conferències, una representació teatral i un debat sobre què significa ser estudiant/a d'Hispàniques avui, a més d'acollir el lliurament de premis del III Concurso de Relatos Cortos.
La Setmana està oberta a tota la comunitat i les activitats són gratuïtes.
Per consultar les fotos, premeu aqui
II Setmana de les lletres hispàniques
Els dies 20, 24 i 26 d’abril es va dur a terme a la Facultat de Lletres la II Setmana de les Lletres Hispàniques. En aquesta s’han realitzat conferències de professionals de diversos sectors d’arreu de l’Estat experts en filologia, literatura i poesia hispàniques.
El dijous 20 el Dr. Manuel Llanas, de la Universitat de Vic, va donar una conferència sobre el Quixot i el seu impacte i expansió a Hispanoamèrica, aprofitant el centenari de l'edició barcelonesa de la novel·la cervantina, mentre que el Dr. Vicente Cristóbal, de la Universitat Complutense de Madrid, va analitzar el paper d’Ovidi en la literatura espanyola, per commemorar el vigèssim primer centenari de la mort del poeta llatí.
La primera conferència del dilluns 24 d’abril, en la que la Dra. Emiliana Ramos, de la Universitat del País Basc va tractar els orígens de la llengua espanyola, va causar una gran expectació entre l'alumant assitent degut a l’interès en analitzar el castellà original o primitiu. D’altra banda, la segona conferència de la jornada, a càrrec del Dr. Paco Tovar, de la Universitat de Lleida, va analitzar minusiosament l’obra d’Augusto Roa Bastos, en commemoració del centenari del seu naixement.
Finalment, el dimecres 26 la Dra. Encarna Medina de la Universitat de Jaén, va impartir una conferència sobre la interacció entre la llengua espanyola i la llengua frances. La II Setmana de les Lletres Hispàniques va concloure amb una taula rodona sobre les diferents sortides professionals que ofereix una titulació de Filologia Hispànica.
Per consultar les fotos, premeu aquí
I Setmana de les Lletres Hispàniques
El Quixot va ser el protagonista de la I Setmana de les Lletres Hispàniques que va organitzar el Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, tot coincidint amb el desè aniversari del Diploma d’Estudis Hispànics.
Els actes es van iniciar el 19 d'abril, amb una conferència sobre l’ensenyament del xinès a Espanya, a càrrec de la codirectora de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Helena Casas-Tost i van continuar el 20 d'abril amb una visita a l’Arborètum per conèixer la flora en l’obra emblemàtica de Cervantes, a la qual hi assistiran rectors i degans de la Universitat d’Estudis Estrangers de Tianjin, l’Escola d’Afers Exteriors de Binhai, la Universitat de Soochow i la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing.
La celebració central va ser el dijous 21 d’abril quan Dong Yansheng, catedràtic de la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing i doctor honoris causa per la UdL, va pronunciar la conferència Don Quijote en China. Problemas traductológicos. Yansheng és l’autor de la primera traducció directa i íntegra d’El Quixot al xinès clàssic i altres obres de Cervantes. També ha traduït a l’espanyol l’obra més coneguda del Nobel de Literatura, Mo Yan, Sorgo Rojo. És President de l’Associació d’Hispanistes Asiàtics i va ser guardonat al 2009 amb la Medalla de l’ordre de les arts i les lletres d’Espanya.
És una notícia publicada per Hola Lleida.