Edicions anteriors

 Descarregar Pdf

VIII Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida va organitzar la vuitena edició del Concurs de Relats Curts, destinat a alumnat matriculat a qualsevol dels Graus de la Universitat de Lleida inclosos estudiants de mobilitat, així com l'alumnat de 1r i 2n de batxillerat, cicles formatius i de 3r i 4t de l'ESO de la circumscripció de Lleida, la Franja i Igualada.

El tema del concurs va ser OTROS MUNDOS, en commemoració del centenari del naixement de Carlos Edmundo d'Ory (1923-2010), poeta i contista. La paraula creadora de Carles Edmundo d'Ory apareix sempre il·luminada per la recerca incessant d'altres mons, d'altres éssers, d'altres coses. Al llarg de la seva vida, aquesta va ser una de les raons profundes que mogués el món dels seus relats: la creença que la realitat, en el seu sentit més cabal, es troba amagada, amagada, als llocs més recòndits de la nostra existència quotidiana . El somni és una de les portes d'accés a aquest món “un altre” que ens reclama sense parar. Com a Alícia, la nena que tingués la valentia de trepitjar el país de les meravelles, el costat del mirall ens espera. De nosaltres depèn descobrir-ho. Només així ens coneixerem millor. Només així, també serem més lliures i autèntics.

La data límit per al lliurament dels textos va ser el 3 DE MARÇ DEL 2023 i el lliurament dels premis va tenir lloc en el marc de la VIII Setmana de les Lletres hispàniques del Departament de Filologia i Comunicació, celebrat a la Universitat de Lleida.

Pots llegir tots els relats premiats aquí.

VII Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida organitza la setena edició del Concurs de Relats Curts, destinat a estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com a estudiants de 1r i 2n de batxillerat, Cicles Formatius i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El tema del concurs és LA NOSTÀLGIA. En el marc del 50è aniversari de la implantació de la titulació de Filologia Hispànica als estudis universitaris de Lleida, volem pensar en la nostàlgia com a temps, memòria i projecció cap al futur que tingui present les experiències del recorregut d'aquests cinquanta anys. La nostàlgia reforça el nostre sentiment de pertinença a un grup o a una cultura creant un vincle amb els que ens van antecedir. Així mateix, vivim immersos en l'era digital en què les noves tecnologies es fan servir sovint per reviure el passat, de la recreació de l'enfonsament del Titanic als filtres vintage de les càmeres dels nostres telèfons mòbils. Per a l'escriptura dels relats, convidem a pensar en la nostàlgia no només com a versió idealitzada del passat o recuperació d'un lloc, un temps, una vida; sinó també com a mirada retrospectiva que ens ajuda a construir un futur millor, com a mecanisme de defensa a la pèrdua de memòria de la nostra època de ritme accelerat i de realitat virtual, o com a relació sentimental amb el nostre temps que imaginem tindran les generacions futures.

La data límit pel lliurament dels textos és el 1 de març de 2022 i el lliurament dels premis tindrà lloc en el marc de la VII Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

Jurat del VII Concurs de Relats Curts

En la VII edició del Concurs, el jurat està format per:

  • Julián Acebrón Ruiz
  • Montserrat Parra Alba
  • Maribel Rams Albuisech

Premiats setena edició

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat “Abrir puertas”, autora, CRISTINA RODRÍGUEZ PINOS, estudiant del Grau de Comunicació i periodisme audiovisuals.

Segon Premi:

Relat titulat “¿Cualquier tiempo pasado fue mejor?”, autora, NÚRIA FREIXES MIRÓ, estudiant del Grau de Filologia Hispànica.

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

La categoria ha quedat deserta

Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat “La voz de mis abuelos”, autora, AITANA FRANCO BERNAD, estudiant de primer de batxillerat.

Segon Premi:

Relat titulat “Olor de aceite crudo y de vino rancio”, autor, ADRIÀ GONZÁLEZ GRAELL, estudiant de primer de batxillerat.

Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de la ESO:

Primer Premi:

Relat titulat “Canela y jengibre”, autora, SARA ESCOLÀ VIDAL, estudiant de quart de la ESO.

Segon Premi:

Relat titulat “Ojos Azules”, autor, GENÍS MERCÈ COLOM, estudiant de tercer curs de ESO.

 

Pots llegir tots els relats premiats aquí.

VI Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida organitza la sisena edició del Concurs de Relats Curts, destinat a estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com a estudiants de 1r i 2n de batxillerat, Cicles Formatius i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El relat s'ha d'escriure en castellà i el tema del concurs és "LA SOLITUD", en el marc de la celebració del centenari del naixement d'Elena Quiroga (1921-1995), autora que, en les seves obres va reflectir amb mestria la solitud de molts dels seus personatges, sentiment amb el qual estem especialment sensibles davant les circumstàncies de pandèmia que ens han tocat viure. Els relats giraran al voltant de la solitud com a paisatge íntim, com aïllament imposat o decantat, resultat de la incomunicació de l'ànima, també com il·luminació espiritual, com a descans mental, com a espai propi conquerit...

La data límit pel lliurament dels textos és el 2 de març de 2021 i el lliurament dels premis tindrà lloc en el marc de la V Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

Jurat del VI Concurs de Relats Curts

En la VI edició del Concurs, el jurat està format per:

  • Jaume Pont Ibáñez (President)
  • Rafael M. Mérida Jiménez (Vocal)
  • Mª Teresa Vera Rojas (Secretària)

Premiats sisena edició

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat “Hogar”, autora, ALIN BLANCO VANDEBROEK, estudiant de segon curs del Grau de Comunicació i periodisme audiovisuals.

Segon Premi:

Relat titulat “La Alondra”, autora, FRANCESC MASNOU SALAT, estudiant de segon curs del Grau de Filologia Hispànica.

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

la categoria ha quedat deserta

Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat “Ser y desaparecer”, autora, NAIMA PONTE SAGUÉS, estudiant de primer de batxillerat.

Segon Premi:

Relat titulat “Una carta para ti”, autora, MARIA ALSINA VILLA, estudiant de segon de batxillerat.

Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de la ESO:

Primer Premi:

Relat titulat “El museo de la soledad”, autora, LAIA PONT PUIGGENÉ, estudiant de quart de la ESO.

Segon Premi:

Relat titulat “Violeta”, autora, SOFÍA BUITRAGO MIRANDA, estudiant de quart curs de ESO.

Accèssit:

Relat titulat "El origen de un monstruo", autora, DESIRÉE ROBREDO LUENGO, estudiant de quart curs de ESO.

 

Pots llegir tots els relats premiats aquí.

V Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida organitza la cinquena edició del Concurs de Relats Curts, destinat als estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com als estudiants de 1r i 2n de batxillerat, Cicles Formatius i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El relat s'ha d'escriure en castellà i el tema del concurs és el MAR, en el marc de la celebració del V centenari de la primera volta almón protagonitzades per Magallanes i Elcano, els relats giraran al voltant del "mar", l'"oceà", com el lloc del terror, així va ser considerat des de l'Antiguitat, però també com un espai per a la fascinació que ha inspirat somnis, desitjos i aventures, així com convertir l'impossible en possible, l'irreal en real.

La data límit pel lliurament dels textos és el 28 de febrer de 2020 i el lliurament dels premis tindrà lloc en el marc de la V Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

S'ajorna el lliurament dels premis del V Concurso de Relatos Cortos que estava previst pel 23 d'abril.

Premiats del V Concurs de Relats Curts

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat “Herencias cardinales”, autor, FRANCESC MASNOU SALAT, estudiant de primer curs del Grau de Filologia Hispànica.

Segon Premi:

Relat titulat “Hijos del mar”, autora, ALIN BLANCO VANDEBROEK, estudiant de primer curs del Grau de Comunicació i periodisme audiovisuals.

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

la categoria ha quedat deserta

Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat “El sentido de las olas”, autora, AIDA MARTOS GUERRERO , estudiant de segon de batxillerat.

Segon Premi:

Relat titulat “Carne de gaviota”, autora, PAOLA MONFORT GRÀCIA, estudiant de primer de batxillerat.

Menció honorífica:
Relat titulat  “El mar, falsa apariencia”, autora, NAIARA VIVES MOSCOSO, estudiant de segon de batxillerat.

Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de la ESO:

Primer Premi:

Relat titulat “La espada de John Adams”, autora, CLARA ESPACHS RODRÍGUEZ, estudiant de quart de la ESO.

Segon Premi:

Relat titulat “Agua y sal”, autora, ALBA FARRÉ CORTADA, estudiante de tercer curs de ESO.

 

Puots llegir tots els relats premiats aquí.

IV Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida organitza la quarta edició del Concurs de Relats Curts, destinat als estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com als estudiants de 1r i 2n de batxillerat i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El relat s'ha d'escriure en castellà i el tema del concurs és el JARDÍ, com a lloc idealitzat o no, encantat, màgic, meravellós, etc., en commemoració dels 100 anys de la publicació de "Impresiones y paisajes (1918)", la primera obra de Federico García Lorca.

La data límit pel lliurament dels textos és el 27 de febrer de 2019 i el lliurament dels premis tindrà lloc en el marc de la IV Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

 

Premeu aqui per visualitzar les fotos.

Premiats del IV Concurs de Relats Curts

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Última tarde en Granada, autor, Igor Sierra González, estudiant del Grau de Filologia Hispànica.

Segon Premi:

Relat titulat La imaginación, autora, Paula Carrillo Gómez, estudiant del Grau de Comunicació i periodisme audiovisuals.

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

Primer Premi:

Relat titulat La evolución, autora, Alena Prikhodko, estudiant del Grau del Diploma d'Estudis Hispànics.

Segon Premi:

Relat titulat El jardín, autora, Tian Xian, estudiant del Diploma d'Estudis Hispànics.

Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat Las flores de mi jardín, autora, Etna Miró i Escobar, estudiant de Batxillerat.

Segon Premi:

Relat titulat Tú, siempre perenne, autora, Pilar Roig Ferreruela, estudiant de Batxillerat.

Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de la ESO:

Primer Premi:

Relat titulat El jardín de mi abuelo, autora, Maria Alsina Villa, estudiant de Secundària.

Segon Premi:

Relat titulat Evolución, autora, Gemma Sanz Ripollés, estudiant de Secundària.

 

Pots llegir tots els relats premiats aquí.

III Concurs de Relats Curts

Commemora el 75è aniversari de la mort de Miguel Hernández i se celebra en el marc de la III Setmana de les Lletres Hispàniques

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida ha organitzat la tercera edició del Concurs de Relats Curts, destinat als estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com als estudiants de 1r i 2n de batxillerat i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El relat s'havia d'escriure en castellà i el tema del concurs era LLIURE. No obstant això, tenint en compte que al 2018 es compleix el 75ºaniversari de la mort de Miguel Hernández, en els relats s'havia de fer menció o referència a algun títol, frase o vers de qualsevol de les seves obres (poesia i teatre).

La data límit pel lliurament dels textos va ser el 9 de març de 2018 i el lliurament dels premis va tenir lloc en el marc de la III Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

Premiats/des del III Concurs de Relats Curts

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Taxidia, autora, Olga Algaba Perales, estudiant del Grau de Comunicació i periodisme audiovisuals.

Segon Premi:

Relat titulat El rayo, autora, Núria Freixes Miró, estudiant del Doble Grau en Llengües aplicades i traducció - Filologia Hispànica. 

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Dos manos, autora Yan Xiang, estudiant de mobilitat de tercer curs del Certificat d'Estudis Hispànics.

Segon Premi:

El segon premi d'aquesta modalitat ha estat declarat desert pel jurat per unanimitat.

Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat Diálogos de la cebolla, autora, Etna Miró Escobar, estudiant de batxillerat.

Segon Premi:

Relat titulat Huellas de libertad, autor, Pau Martí Clotet, estudiant de batxillerat.

Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de la ESO:

Primer Premi:

Relat titulat Escribí en el arenal, autora, Anna Escolà i Folguera, estudiant de secundària.

Segon Premi:

Relat titulat La historia de un mundo cruel, autor, Pau Ortiz Rúbies, estudiant de secundària.

 

Pots llegir tots els relats premiats aquí.

Els Relats no premiats es poden passar a recollir per la secretaria del departament els dilluns i dimarts de 8.30 a 9.30h i els dijous de 8.30 a 13.30h, despatx 2.43a, a partir del 31 de maig.  Transcorreguts dos mesos a partir d'aquesta data, si no han estat recollits, es considerarà que els autors i autores en renuncien i els originals seran destruïts.

II Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, de la Universitat de Lleida va organitzar la segona edició del Concurs de Relats Curts, destinat 1) a tot l'estudiantat matriculat en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i 2) a l'estudiantatde mobilitat de la dita Facultat. Aquesta activitat dona protagonisme a l'estudiantat del Grau de Filologia Hispànica i de la Facultat, així com integra l'estudiantat de mobilitat ja que ofereix un apropament a la llengua castellana diferent a l’estrictament acadèmic. Aquest concurs té com a objectiu proporcionar un mitjà per a què els estudiants i estudiantes expressin les seves inquietuds literàries i el seu interès per la llengua castellana en un àmbit creatiu. 

El tema del Concurs va ser el viatge i els seus diferentes sentits literaris i vitals. El termini de lliurament va ser el 28 d'abril de 2017,

El jurat qualificador, format per quatre professors i professores de les àrees de Literatura Espanyola i de Llengua Espanyola del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, va emetre el seu veredicte seleccionant quatre relats finalistes, concretats 1) en un primer i un segon premis per estudiantat de qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres, i 2) un primer i un segon premis per estudiantat dels programes de mobilitat de la Facultat de Lletres.

Premiats/des del II Concurs de Relats Curts

Categoria A d'estudiants/tes de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Fragmentos de un naufragio sin respuesta, autora, Rosa María Conesa, estudiant del Grau de Filologia.

Segon Premi:

Relat titulat Compañeros de viaje, autor, Axel Lapuerta Coll, estudiant del Grau en Comunicació Audiovisual.

 

Categoria B d'estudiants/tes de mobilitat de la Facultat de Lletres:

Primer Premi:

Relat titulat El viaje, autor Li Wenhao, estudiant de mobilitat de tercer curs del Certificat d'Estudis Hispànics.

Segon Premi:

Relat titulat El viaje mágico, autor Meilan Lin, estudiant de mobilitat de tercer curs del Certificat d'Estudis Hispànics.

 

Pots llegir tots els relats premiats aquí.

I Concurs de relats curts

Pots llegir tots els relats premiats aquí.

   Darrera modificació: