IX Concurs de Relats Curts

 Descarregar Pdf

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida organitza la novena edició del Concurs de Relats Curts, destinat als estudiants matriculats a qualsevol dels Graus de la Universitat de Lleida inclosos els de mobilitat, així com els estudiants de 1r i 2n de batxillerat, cicles formatius i de 3r i 4t de l'ESO de la circumscripció de Lleida, la Franja i Igualada.

El tema del concurs és la INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL. L'elecció d'aquest tema ha estat motivada per la seva rellevància en el context actual de ràpid avenç tecnològic. Permetrà a les persones que concursin explorar les complexitats ètiques, morals i socials de la intel·ligència artificial, qüestionant les fronteres d'allò que és ser humà. A més, ofereix una plataforma per analitzar com aquestes tecnologies estan donant forma a la nostra societat i les nostres interaccions personals, promovent així la consciència i el diàleg sobre un tema crucial a l'era contemporània. Alhora, a través d'històries imaginatives, aquests relats poden provocar reflexions profundes sobre la consciència, la identitat i el futur de la humanitat en un món cada cop més dominat per la intel·ligència artificial.

La data límit per al lliurament dels textos és l'1 DE MARÇ DEL 2024 i el lliurament dels premis tindrà lloc en el marc de la IX Setmana de les Lletres hispàniques del Departament de Filologia i Comunicació, celebrat a la Universitat de Lleida.

Aquest concurs té el patrocini del Vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, el Vicerectorat d'Internacionalització i la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

Jurat del IX Concurs de Relats Curts

En la IX edició del Concurs, el jurat ha estat format per:

  • Matías López López
  • Carlos Rizos Jiménez
  • Maribel Serrano Zapata
  • Yasmina Romero Morales

Persones premiades en la novena edició

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Es declara deserta aquesta categoria per no haver-se presentat cap text.

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

Es declara deserta aquesta categoria per no haver-se presentat cap text.

Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat “El relatoautora ANNA CASTRO MARSAL, alumna de primer de batxillerat de l'Institut Ronda (Lleida).

Segon Premi:

Relat titulat “Sentimientos falsos”, autor GERARD BAENA SERRAT, alumne de segon de batxillerat de l'Institut Joan Brudieu (La Seu d'Urgell - Lleida)

Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de l'ESO:

Primer Premi:

Relat titulat “IA. Infestados”autora KHOLOUD AKHCHIN BENMESSAOUD, alumna de tercer de l'ESO de l'Institut Josep Lladonosa (Lleida)

Segon Premi:

Relat titulat “Tejidas desde la mentira”, autora CRISTINA BEATRIZ TIMBUS ILIESCU, alumna de quart de l'ESO de l'Institut Torre Vicens (Lleida).

   Darrera modificació: